אוכל באיטליה

אוכל באיטליה: כדאי להכיר

לכל אחד מהאנשים שבוחרים לנסוע לאיטליה יכולה להיות סיבה אחרת לכך. יש מי שאוהב את הארכיטקטורה ויש מי שאוהב את השפה המתנגנת. יש מי שנוסע לאיטליה בעיקר כדי לראות אומנות ויש מי שפשוט אוהב את האנשים. עם זאת, יש משהו אחד שמשותף לכל האנשים בעולם כולו כשהם נוסעים לאיטליה, וזה הרצון ליהנות מאוכל טוב. איטליה היא בירה קולינרית מזה מאות שנים ויש לכך סיבה טובה: בכל מקום שבו תאכלו תצאו מרוצים. אין ויכוח על כך שאפילו בארץ המגף הנפלאה ניתן לראות רשתות אמריקאיות של מזון מהיר, אך עדיין האוכל השולט הוא האוכל המקומי.

מה אוכלים בכל אזור?

אחד מהדברים הנפלאים שמגלה מי שמגיע בפעם הראשונה לאיטליה, זה שאיטליה זה לא רק "פסטה ופיצה". ראשית, יש גם הרבה שימוש בבשרים, ירקות מכל הסוגים ודגים ושנית, בכל מחזור באיטליה מכינים את הפיצה ואת הפסטה בצורה אחרת. אם ניקח לדוגמא את הפיצה האיטלקית, אנחנו נראה שאופן שבו מכינים פיצה בנאפולי שונה לחלוטין מאיך שמכינים אותה בכל מקום אחר באיטליה. בנאפולי הפיצה עשויה מבצק עבה ואילו בשאר המקומות בארץ המגף הבצק יהיה בדרך כלל דק. בנוסף לכך, הפסטה עשויה אחרת בכל אזור וישנם רטבים מסוימים שתוכלו למצוא רק באזורים ספציפיים. לכן, אפילו אם כבר יצא לכם להיות באיטליה לא מעט פעמים, אין ספק שמבחינה קולינרית היא תמיד תפתיע אתכם מחדש.

ביסטקה אללה פיורנטינה – BISTECCA ALLA FIORENTIA

אם אתם אוהבים בשר ואם אתם מגיעים לפירנצה או לאזורים אחרים בטוסקנה, אין ספק שאתם חייבים לאוכל את המעדן הזה: BISTECCA ALLA FIORENTIA. הסטייק הפיורנטיני ידוע בעולם כולו ועד שלא טועמים אותו אי אפשר להבין בכלל עד כמה הוא נמס בפה, טעים וריחני. אומנם זה נכון שברוב המסעדות יהיה עליכם לאכול אותו כפי שהוא, צלוי מעט וללא כל אפשרות לבקש שייצלו אותו קצת יותר בשבילכם, אך שווה לעמוד באתגר. הסטייק עשוי ברמה אלוהית וכל ביס שלו עסיסי ומוביל לעוד ועוד ביסים שאי אפשר לשכוח, אז למה אתם מחכים?

לעוד מידע על אוכל באיטליה, לחצו כאן…

כתוב/כתבי תגובה