“`html
מתכון לעוגיות שוקולד צ’יפס בלי חמאה
מישהו אמר עוגיות? תוך כדי שאני כותב את המתכון הזה, אני כבר יכול להריח את הניחוח המדהים של עוגיות השוקולד צ’יפס ממלא את הבית. חשבתם פעם מה יקרה כשנוסיף לחיים שלנו מתכון פשוט, אבל כל כך ממכר, לעוגיות רכות ונימוחות של שוקולד צ’יפס בלי חמאה? כן, אלו הם אותם רגעים שאתם לא רוצים לפספס, הרגעים שבהם אתם מוצאים מנה אגדה שתשנה את כללי המשחק במטבח.
זמן הכנה, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 12-15 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל-24 עוגיות
אתם יודעים, בעבודה קשה וביצירתיות אין גבולות. בעוד כל אחד היה מוותר על חמאה כדי ליצור עוגיות שמביאות חיוך, אנחנו כאן כדי להראות לכולם עד כמה זה יכול להיות קל ונעים. רוצים לדעת איך עושים את זה? בואו נצלול לתוך המתכון המושלם הזה!
הרכיבים הדרושים
- 2 כוסות קמח חיטה
- 1/2 כוס סוכר חום כהה
- 1/2 כוס סוכר לבן
- 1/2 כוס שמן צמחי (או שמן קוקוס)
- 1/4 כוס חלב צמחי (שקדים, סויה או כמובן חלב רגיל)
- 1 ביצה גדולה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 2 כוסות שוקולד צ’יפס (חלב, מריר או חצי-חצי)
כיף להכיר את החומרים, לא? כל כך הרבה אפשרויות לסוגי סוכר, חלב ושוקולד. אתם יכולים לשדרג את המתכון עם שוקולד מריר או שוקולד חלב, וגם לשתף את החברים של הדיאטה שלכם, כי מדובר כאן בעוגיות שיכולות להיות ממכרות, אבל יותר בריאות!
שלבי ההכנה
שלב 1: חיבור היבשים
נתחיל בלערבב את הקמח, הסוכר החום והסוכר הלבן, הסודה לשתייה והמלח בקערה גדולה. כך נוודא שכל הרכיבים מתמזגים בצורה חלקה.
שלב 2: חיבור הרטובים
בקערה נפרדת, נערבב את השמן, החלב, הביצה ותמצית הווניל. במקרה שלנו, השמן הוא המחליף המושלם לחמאה!
שלב 3: ערבוב הרטובים עם היבשים
כעת נPour את תערובת הרטובים אל קערת היבשים ונתחיל לערבב עד שההכול יתחבר. שימו לב לא לערבב יותר מידי, כדי שהעוגיות יהיו אווריריות ונפלאות!
שלב 4: הוספת השוקולד
נוסיף את השוקולד צ’יפס ונטמע אותו בתערובת. זה השלב שבו אנחנו מתחילים לחשוב על הרגע שבו נדגום את התוצאה הסופית.
שלב 5: עיצוב העוגיות
נחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. בעזרת כף, ניקח חלקים מהתערובת ונסדר במרחקים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
שלב 6: אפייה
נאפה בין 12 ל-15 דקות עד שהעוגיות מתחילות לשקוע אך עדיין רכות במרכז – זה הסוד לעוגיות נימוחות ונמסות בפה.
שלב 7: קירור וטעימה
לאחר שהעוגיות יצאו מהתנור, ניתן להן להתקרר על רשת במשך כ-5 דקות, ואז נוכל להתחיל ללקק את האצבעות!
כדאי לשים לב שלאחר יציאתם מהתנור, העוגיות ייראו רכות מדי. אל תדאגו, זה בטוח. הן יתייצבו כאשר יתקררו.
תוספות ושדרוגים אפשריים
הנה המקום שבו אתם יכולים לשחרר את היצירתיות שלכם! הוספת אגוזים קצוצים, פירות יבשים, או אפילו מעט קינמון יכולה לשדרג את העוגיות לכדי חוויה מושלמת. תוכלו גם לנסות לשים שוקולד לבן יחד עם שוקולד מריר – תענוג מדהים!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את העוגיות ללא סוכר?
בתקופות מסוימות, אם אתם רוצים למנוע סוכרים, אפשר להשתמש בממתיקים טבעיים כמו תמרים או ממתיקים אחרים שבהם תבחרו להשתמש, אך זה עשוי לשנות את התוצאה.
האם ניתן לשמור את העוגיות במקפיא?
בהחלט! העוגיות נשמרות במקפיא עד חודש. מומלץ לארוז אותן בסוג של שקית אטומה.
כמה קלוריות יש בעוגיה?
כשהעוגיות כל כך טעימות, קשה להאמין אבל כל עוגיה מכילה פחות מ-150 קלוריות – בהחלט אפשרי להרגיש בהן לאולסון!
האם אפשר לעשות גרסה טבעונית לעוגיות?
בהחלט! ניתן להחליף את הביצה בממרח בננה או בקמח שלא מכיל גלוטן – זה בהחלט אפשרי!
האם אפשר להכין את העוגיות גם עם קמח ללא גלוטן?
כן, קמחים תחליפיים כמו קמח שקדים או קמח תפו”א בהחלט יתאימו במתכון הזה.
האם אני יכול להשתמש בשוקולד מריר?
כמובן! שוקולד מריר פשוט נותן גוון שוקולדני יותר לדברים וטעמו עשיר מתמיד.
אילו תבלינים נוספים ניתן לשלב במתכון?
קינמון, אגוז מוסקט או אפילו קינמון יכולים לשדרג את הטעם בצורה מרהיבה!
מתי כדאי לאכול את העוגיות?
עדיף לאכול את העוגיות טריות ואפשר לשלב אותן עם חלב, קפה או תה, המתכון הכי טעים שיש!
מה קורה אם אין לי זמן להכין את העוגיות?
באמצעות המצרכים הנכונים תוכלו להכין עוגיות בחצי שעה – הכי קל והכי מהיר!
האם ניתן להכניס את העוגיות לתנור בטמפ’ גבוה יותר?
לא, מומלץ מאוד לשמור על טמפרטורה זו כדי לשמור על אווריריות ונימוחות.
בסופו של יום, עולם המתכונים הפרטי שלנו הולך ומתמלא בכל כך הרבה טעמים וריחות מהנחלאות של חיים מושלמים. אני מקווה שנהנתם מהמתכון הזה, ושהוא יזכה גם אתכם בשעות קסומות ועוד רגעים מתוקים. אל תשכחו לחלוק את המתכון הזה עם חברים ולשמח אותם בעוגיות האגדיות הללו!
“`