מה אפשר לעשות עם בשר טחון
מתי בפעם האחרונה התרגלתם ללקק את האצבעות שלכם אחרי אוכל טוב? אם יש משהו שעמדות האוכל מסביב לשולחן מלמדות אותנו, זה שבשר טחון הוא חומר גלם גמיש שניתן להפיק ממנו מנות מדהימות, ממכרות ומשגעות. מהניסיון שלי, בשר טחון הוא כמו בד קנבס עבור השפים שבפנים. אפשר להכין איתו הכל: מפריזאי פריזאי, דרך כופתאות סיניות ועד פאי מנחם. פשוט בלתי נתפס!
זמן הכנת המתכון 30 דקות. רמת הקושי של המתכון: קל. המנה מספיקה ל-4 Mנות.
- בן כמה צריך להיות הבשר הטחון?
- האם הבשר חייב להיות שעבר קירור לפני התחלת ההכנה?
- אפשר להכין את המנה על כירה או בתנור?
היום נכין חמין בשר טחון מעלף עם כל טוב – אנחנו נשתדל לפנק את החיך שלנו עם מרקם אוורירי וטעמים מושלמים. כל סבתא היתה גאה לשמוע את השם שלה מתנגן במתכון הזה! כל ביס יהיה טעים כמו הביס הראשון. חמין, עם הרבה תוספות, יהפוך את יום האוכל שלכם לחגיגה של טעמים. מה כלול במנה הזאת, אתם שואלים? את זה נגלה יחד.
הרכיבים הדרושים
כדי להתענג על החמין הממכר הזה, נצטרך את הרשימה הבאה של רכיבים. בואו נספר לכם מה פותח בפניינו את הדלת לממלכה הקולינרית של בשר טחון:
- 500 ג’ בשר טחון (בעדיפות בשר בקר, כי מה יש יותר אגדי מזה?)
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 2 שיני שום כתושות (שיהיה לזה ניחוח נוסף)
- 300 ג’ תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
- 250 ג’ גזר חתוך לעיגולים
- 1 כוס גרגרי חומוס (יזכרו לדלל שיפוטיות במילה “חקלאי”)
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1 כוס מים (או יותר אם נראה לכם יבש)
שלבי ההכנה
כמובן שאין מתכון בלי שלבים מדויקים. אז איך אנחנו עושים את זה? אני אפנק אתכם בשלבים האלו:
- בשלב הראשון, נחמם שמן זית בסיר גדול על חום בינוני.
- נתגן את הבצל עד שיהיה שקוף.
- נוסיף את השום ונטגן עוד דקה.
- נשלב את הבשר הטחון יחד עם הבצל והשום.
- נמשיך לטגן עד שהבשר משנה את צבעו ובוהק.
- נוסיף את הגזר ותפוחי האדמה ונטגן עוד כ-5 דקות.
- נוסיף את רסק העגבניות ופפריקה ונערבב היטב.
- נוסיף מים, מלח ופלפל ונביא לרתיחה.
- נכסה את הסיר, ננמיך את הלהבה ונתבקש לבשל כחצי שעה.
סיימתם את שהותכם עם הסיר, חנשים וחניכים? הגיע הזמן לשדרגו.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כפי שציינו, בשר טחון הוא מצרך רב גוני. אז מה אפשר להוסיף כדי לשדרג את המנה המושלמת הזו?
- לגרסה טבעונית, אפשר להשתמש בטופו טחון או בבשר צמחי.
- תוספת של תבלינים אהובים כמו כמון או קימל בהחלט תרים את הטעם.
- אם אתם אוהבים חריף, הוסיפו פלפלים חריפים קצוצים למנה.
- אפשר לשדרג עם מעט ירקות קפואים כמו ברוקולי או קישואים.
- לגרסה דלת פחמימות, אפשר להחליף את תפוחי האדמה בכרובית קצוצה.
שאלות ותשובות
כיצד אוכל לדעת אם הבשר התבשל מספיק? חשוב לבדוק שהבשר לא אדום. כשהבשר אדום, זה בדרך כלל סימן שאין לו עוד מה לעשות על האש.
האם אפשר להכין את המנה מראש? בהחלט! אפשר להכין את החמין יום או יומיים מראש — ובמקרה עוד יותר טוב, הוא מתבשל уж יותר טעים כשמגשים את הנתונים.
מה לעשות אם זה יוצא יבש? אם החמין נראה יבש, נסו להוסיף עוד מים ולהמשיך לבשל.
האם ניתן להקפיא את חמין הבשר? כן, זה מנה מעולה להקפאה! נשמע גם באופן מושלם בכל לחם טחון!
מה כדאי להגיש בצד? ליד החמין, תוספות כמו סלט ירקות מרענן או פיתה חמה יעשו הרבה קסם.
האם אני יכול להשתמש בבשר טחון אחר? חד משמעית. אפשר להשתמש בבשר אייל או בשר טחון של הודו!
לכמה זמן אפשר לשמור את החמין במקרר? במקרר, החמין יעמוד מצוין עד 3 ימים.
מה עושים אם חסר לי רכיב? אם אין לכם את אחד הרכיבים, יש לכם אלפים אופציות! אתם יכולים לשים ירקות אחרים בהתאם להעדפות שלכם.
מהי המנה המושלמת למי שאוהב חריף? הוספה של צ’ילי חריף לבשלת הבשר תיתן לכם טעם מדהים ומעלף.
כיצד אוכל להפוך את החמין לקרמי יותר? כדי לקבל טקסטורה קרמית, אתם יכולים להוסיף שמנת מתוקה בסוף הבישול.
קיוויתי שעד כאן הכל ברור, פשוט והכי טעים שיש. אני ממליץ לכל אחד ואחת מכם לשפר את המתכון, לשדרג אותו עם העדפות העדפות שלו! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות, כי כל אחד צריך לדעת כמה הכנת חמין בשר טחון יכולה להיות משגעת!