מתכון לקציצות בשר מטוגנות עם פירורי לחם
דמיינו את הרגע שבו אתם פותחים את הדלת לבית, וריח המנה המדהימה עוטף אתכם כמו חיבוק חמים. קציצות הבשר המטוגנות שלנו לא רק שישאירו לכם טעם של עוד, אלא גם יגרמו לכם לרצות ללקק את האצבעות. הן מושלמות להגשה בכל ארוחה, מתאימות לישיבה משפחתית או לאירוח חברים, ואפשר גם לאכול אותן סתם כך, ליד הטלוויזיה, בחושך. זה מתכון פשוט להפליא, אבל התוצאה היא מעלפת.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- משך הזמן להכנה: 30 דקות
- רמת קושי: ק轻
- מתכון מספיק ל-4 עד 6 מנות
כבר בשלב הראשון, כל מי שיתקרב לדירתכם יתחיל לשאול “מה יש בשולחן? זה ריח אגדי!” הקציצות הללו הן ממכרות, ותוך שניות ספורות ייעלמו מהשולחן. תתכוננו למבול של מחמאות ולעוד הזמנה להכין את המנה שוב.
הרכיבים הדרושים
- 500 גרם בשר טחון (עגל/כבש/עוף)
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 2 שיני שום כתושות
- 1 ביצה
- 100 גרם פירורי לחם
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן לטיגון
אם אתם מעוניינים בגרסה טבעונית, אפשר להחליף את הבשר בטופו מרוסק, ולהשתמש ב- טחינה במקום ביצה. גם בכדי להימנע מגלוטן, אפשר להשתמש בפירורי לחם ללא גלוטן, ותראו שגם כך זה ייצא טעים להפליא!
שלבי ההכנה
כאשר מתכוננים להכנת הקציצות, חשוב שהכול יהיה מוכן ויהיה לכם נעים ומסודר במטבח.
- מחממים שמן במחבת על להבה בינונית.
- מניחים את הבשר הטחון בקערה גדולה ומוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הכתוש.
- כעת, מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
- לתערובת זו מוסיפים את פירורי הלחם, הפטרוזיליה, המלח והפלפל.
- מעסים את התערובת בידיים עד שהן אחידות ונעימות.
- מעצבים קציצות בגודל בינוני בעזרת ידיים רטובות.
- מטגנים את הקציצות במחבת עם השמן החם, כ-5 דקות מכל צד עד שהן זהובות ופריכות.
- מניחים את הקציצות על מגבת סופגת כדי להיפטר מהשמן העודף.
לאחר סיום הטיגון, אתם חייבים לתת להן להירגע מעט על המגבת, לספוג את כל השאריות של השמן, ולחכות לרגע שבו תטעמו את הקציצות המפתיעות האלה. הברקה של רעיון היא ללוות את הקציצות ברוטב יוגורט או טחינה, טעים ממש!
תוספות ושדרוגים אפשריים
במתכון הזה אפשר לשדרג או להוסיף כל מיני דברים שיכולים להפוך את הקציצות שלכם למשגעות אפילו יותר. למשל, הוסיפו לתערובת קוביות קטנות של גבינת פטה או שום ירוק קצוץ על מנת לייצר טעם עשיר יותר.
כמו כן, אפשר להגיש אותן עם סלט טעים בצד, אולי סלט קצוץ מרענן או עם צלחת של ירקות קלויים. וכמובן, מה עם להוסיף אוטנטיות? אפשר לשים בקצה צלוחית קטנה עם חומוס מלאף? מגוון אפשרויות להגיש את הקציצות טמון בידיכם!
שאלות ותשובות
איך שומרים על קציצות הבשר?
שומרים את הקציצות בכלי אטום במקרר. הן יכולות להישאר טריות עד 3 ימים וגם אפשר להקפיא אותן. כך שאם הכנתם יותר מידי, אתם יכולים לשים במקפיא ולשלוף בעת הצורך.
האם אפשר להכין את הקציצות בתנור?
בוודאי! אם תרצו להכין גרסה בריאה יותר, אפשר לשים את הקציצות על תבנית עם רדמייק חום 180 מעלות, ולטגן אותן עד שהן מזהיבות. שיטה זו מורידה את שמן הטיגון ונותנת לתוצאה אוורירית יותר.
מה עושים אם הבצק יוצא דביק?
אם התערובת יוצאת דביקה מדי, תוסיפו עוד מעט פירורי לחם עד שתגיעו למרקם הרצוי. זה קרה גם לי כמה פעמים, ואין לכם מה לדאוג – זה קורה לעיתים!
כיצד ניתן להוסיף טעם לתערובת?
למי שאוהב יכול להוסיף לתערובת מעט כמון או פפריקה חריפה שייתנו אופי אחר לקציצות. הוספת מתבלים יכולה להוסיף את הטוויסט המושלם לקציצות שלכם!
האם ניתן להחליף את הבשר?
בוודאי! אפשר להשתמש בעוף, הודו או אפילו בשר טחון מתובל מאוד, יכול להתאים מאוד לקציצות. תעזו לשחק עם העדפותיכם!
כמה זמן לוקח להכין קציצות בשר?
הזמן שצוין הוא בדיוק 30 דקות, אך אני ממליץ להוציא את כל החומרים ולהכין מראש. ככה הכול יזרום ויתקדם בצורה מעולה.
האם אפשר להכין קציצות בשר מבלי לטגן?
בהחלט! אם אתם מעדיפים, אפשר להכין קציצות על גבי גריל גורמה, טורטיה, או כל אמצעי חימום אחר ללא שמן. כך תיהנו מגרסה בריאה יותר!
האם צריך להשרות את הפירורי לחם?
לא צריך להשרות את הפירורי לחם, אלא פשוט לערבב אותם עם התערובת עד לשילוב מושלם. הפירורים אמורים להיות קראנצ’יים והם יישארו כך גם לאחר הטיגון.
מה עושים עם הקציצות שהשארתי?
עם הקציצות שהשארתם שומרים במקרר בכלי סגור. כמו שציינתי, זה ישאר עד 3 ימים וניתן לשדרג את המנה לכל מה שתרצו!
מה הוא סוד הצלחה בכדי שהקציצות לא יתפרקו?
הסוד טמון בחזקה של התערובת ובשימוש ביקולון טיגון חם שנשמר, אם הוא חם מדי, הרי שהקציצות יטבלו כמו בוצר ואילו אם הוא קר, הם יתפרקו.
בסופו של דבר, קציצות הבשר האלה יגרמו לכם להזיל ריר רק מהמחשבה עליהם. אנחנו ממליצים לכם לשתף את המתכון הזה עם חבריכם ברשתות החברתיות ולתת להם לגלות את האוצר הנסתר הזה. בתיאבון!