עוגת שוקולד עם אינסטנט פודינג וניל
אם אתם מחפשים את המתכון שיגרום לכם להתמכר, אתם במקום הנכון! מדובר כאן בעוגת שוקולד משגעת, שהכינה סבתא שלי בכל פעם שהיו לנו אורחים. היא תמיד ידעה איך לרגש אותנו עם עוגה שהייתה מעלפת, נימוחה ופשוט מדהימה! בזכות השילוב בין שוקולד לאינסטנט פודינג וניל, העוגה הזו מושלמת לאירועים, למסיבות או סתם כדי ללקק את האצבעות כאשר מתחשק לכם משהו מתוק וטעים.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מנות: 8-10 מנות
המרכיבים הדרושים
בואו נדבר על רכיבים. מדובר בכמה שמות מוכרים, אבל השילוב ביניהם יוצר פלא טעמים שמי שלא טעם לא יצליח לתאר. מהנסיון שלי, ככל שהמרכיבים הם טריים ואיכותיים, כך התוצאה תהיה אגדי!
- 1 ½ כוס קמח (190 גרם)
- 1 כוס סוכר (200 גרם)
- ¾ כוס קקאו איכותי (75 גרם)
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (100 גרם)
- 2 ביצים גדולות
- ½ כוס שמן צמחי (120 מ”ל)
- 1 כוס מים רותחים (240 מ”ל)
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1 כפית קינמון (אופציונלי)
- שוקולד צ׳יפס (בוחרים לפי טעם, 100 גרם)
אם אתם רוצים לשדרג, אפשר להוסיף אגוזי לוז קצוצים או שקדים לעוד טעם וקריספיות.
מרכיבים חלופיים
כמובן, יש גם אפשרות לגרסה טבעונית! פשוט נ Substitute את הביצים עם ¼ כוס של מחית בננה או רסק תפוחים. כמו כן, אפשר להשתמש בברירת גלוטן דל פחמימות כמו קמח שקדים.
שלבי ההכנה
עכשיו אנחנו מגיעים לשלב שבו אתם באמת עפים על עצמכם. כל מה שצריך זה לעקוב בכזאת פשטות, ואתם בדרך לעוגה הכי טעימה שיש!
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- בתוך קערה גדולה, מערבבים את כל המרכיבים היבשים: הקמח, סוכר, קקאו, אינסטנט פודינג, סודה לשתייה וקינמון.
- מערבבים מעבירים את היבשים הקטנים פנימה.
- מוסיפים את הביצים, השמן והמים הרותחים ומערבבים היטב עד שהתערובת חלקה.
- מוסיפים את השוקולד צ׳יפס ומערבבים שוב.
- משמנים תבנית אפייה בגובה 22 ס”מ ומעבירים את התערובת לתוכה.
- אופים במשך 30 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש.
- מניחים לעוגה להתקרר לחלוטין לפני שמעצבים אותה או חותכים.
כשהעוגה יוצאת מהתנור, לא שוכחים לבדוק את הריח! הוא מדהים! אני תמיד ממליץ להניח לעוגה להתקרר, אבל תאמינו לי, זה קשה…
תוספות ושדרוגים אפשריים
עוגת השוקולד הזו כבר מושלמת, אבל אם אתם רוצים טיפה לשדרג, יש כמה רעיונות:
- שכבת קצפת על העוגה אחרי קירור מלאה, כדי להוסיף רכות.
- פיזור פירות יער למראה מרהיב.
- למלא את העוגה בריבת חלב או בממרח שוקולד.
- לטפטף מעל ציפוי שוקולד מריר לשדרוג הטעמים.
כל אחד מהשדרוגים הללו יהפוך את העוגה למשהו שאתם עוד תדברו עליו.
שאלות ותשובות
איך אני יודע שהעוגה מוכנה?
אם קיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש, אפשר להסיק שהעוגה מוכנה!
האם אני יכול להכין את העוגה ביום קודם?
בוודאי, אפשר להכין ביום הקודם ולהשאיר במקרר, זה אפילו ישפר את הטעמים!
מה לעשות אם העוגה יצרה באר במרכז?
זו תופעה נפוצה! הוספת קקאו או אינסטנט פודינג יכולה למנוע בעיות בהמשך.
האם אפשר להקפיא את העוגה?
בהחלט! עטפו היטב בניילון נצמד והקפיאו.
איזה קמח אפשר להחליף לקמח רגיל?
קמח שיבולת שועל או קמח תפו”א יכולים להתאים אם יש לכם רגישות לגלוטן.
כמה זמן העוגה מחזיקה במקרר?
אין בעיה להשאיר אותה במצב טוב למשך 5-7 ימים!
איך אפשר להפוך את העוגה ליותר בריאה?
שימוש בחלק בלתי מזערי של הסוכר והחלפת חצי מכמות השמן באבוקדו או טחינה יכולה לשפר את הבריאות.
האם ניתן להשתמש בשוקולד מריר?
בוודאי! זה מאוד מומלץ לפינוק מעודן ומריר.
מתי כדאי להוציא את העוגה מהתבנית?
מומלץ לחכות עד שהתקררה לחלוטין, כך היא תישאר שלמה.
איך אני מכין קצפת כדי לשים על העוגה?
הקצפת קלה מאוד להכנה – פשוט הקציפו שמנת מתוקה עם סוכר ומעט תמצית וניל.
עכשיו כשאתם יודעים כיצד להכין את העוגה המושלמת הזו, פשוט אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם כולם! בכל פעם שאני מכין את העוגה הזו, כולם מתלהבים ורוצים לעבור על המתכון. תתכוננו למכשול מתוק – אתם עלולים לא לפספס אף פרוסה!