פטריות מוקפצות עם בצל וטריאקי
מה קורה כשני טעמים משגעים נפגשים? התקופה הזו שבה אתם משתעממים לארגן ארוחות דלות טעם מגיעה לסיום! הפטריות המוקפצות עם בצל וטריאקי יהפכו כל ארוחה לחוויה מרהיבה ומדהימה. זו לא סתם מנה, זו רכבת הרים של טעמים שהולכת לשגע את החושים שלכם ולעשות לכם לשון מתוקה ולב שלם. תכינו את עצמכם, כי אתם עומדים לגלות איך להוציא מהדברים הפשוטים ביותר את המושלמות שיש.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 10 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנכנסים לשלב ההכנה, נסתכל על מה שצריך כדי להגיע למנה המעלפת הזו. כל אחד מהמרכיבים הוא חלק מהקסם הקולינרי של המתכון, ומומלץ להשתמש בחומרים הכי טריים שיש.
- 500 גרם פטריות שמפיניון טובות
- 2 בצלים גדולים, חתוכים גס
- 3 כפות שמן זית
- 3-4 כפות רוטב טריאקי
- 2 שיני שום, כתושות
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שומשום לקישוט (אופציונלי)
- עשבי תיבול קצוצים (כמו בצל ירוק או פטרוזיליה) לארומה נוספת
שינויי המתכון
אם בא לכם לשחק עם המתכון, כדאי להציע כמה רעיונות: אפשר להחליף את הפטריות בשעועית ירוקה לאוכל בריא יותר, או אפילו להוסיף טופו למנה כדי להפוך אותה לטעימה ודל פחמימות. יש גם אפשרות לשדרגו עם ירקות נוספים כמו גזר או קישוא, שמוסיפים רעננות למנה.
שלבי ההכנה
כעת נגמר הזמן לדבר, ונקצין את העניין. בואו נצא לדרך ונכין את המנה המדהימה הזו!
- נחמם את שמן הזית במחבת רחבה על חום בינוני.
- נוסיף את הבצלים ונטגן אותם עד שהם מתרככים ומקבלים צבע זהוב.
- נוסיף את השום הכתוש ונערבב למשך כ-30 שניות כדי לשחרר את הארומה.
- נוסיף את הפטריות למחבת ונתגן הכל עד שהן מצטמצמות בנפחן ומשתחררות מנוזלים.
- בעזרת כף עץ, נערבב את כל המרכיבים יחד.
- ננמיך את הלהבה, נוסיף את רוטב הטריאקי, ונערבב עד שהפטריות מתכסות ברוטב בצורה אחידה.
- נתבל במלח ופלפל לפי הטעם.
- נמשיך לבשל עוד כ-3-4 דקות, עד שהרוטב מצטמצם והפטריות רכות ועשירות בטעם.
- נסיים עם קישוט של שומשום ועשבי תיבול על מנת להוסיף צבע ורעננות.
- מגישים חם ומזוגג!
וזהו! יש לכם מנה מדהימה, מושלמת ומעלפת. כל ביס הוא אתגר חדש, עם טעמים שעפים מעל. פשוט ללקק את האצבעות ולהרגיש בסחרחרר הזה של טעמים!
שדרוגים אפשריים
לאחר שמזגו את המנה המעלפת לקערות, אפשר להוסיף עוד טאץ’ אישי. אולי להגיש עם אורז אסיאתי או נודלס? תוספת של חזרת או רוטב צ’ילי יכולה לתת גם טאץ’ חריף. ולמה לא לשלב גם כמה טעמים מהים? פירות ים כמו שרימפס יכולים לשדרג את המנה בצורה אגנית.
שאלות ותשובות
כיצד בוחרים פטריות טריות?
נחפש פטריות שהן אור כחולות-לבנות, ללא כתמים כהים או רטיבות. חשוב שהן יהיו קורסות ושהן בשרניות, ולא יחתכו לפני הזמן.
האם אפשר להכין את המנה בלי גלוטן?
בהחלט! ניתן להשתמש ברוטב טריאקי ללא גלוטן, והמנה תהיה גם בריאה יותר.
כיצד מתאימים את המתכון לטבעונים?
נחליף את הרוטב הטריאקי ברוטב סויה טעים, ואפשר גם להוסיף טופו במקום פטריות בשביל ארוחה משגעת וטעימה.
האם אפשר להקפיא את המנה?
עדיף לא להקפיא, כי הפטריות יכולות לשנות את המרקם. אבל אפשר להכין כמות גדולה ולשמור במקרר לקראת יום שני שישי.
מהם היתרונות הבריאותיים של הפטריות?
פטריות הן מקור מעולה לחומרים נוגדי חמצון, וויטמינים חשובים כמו B2, B3, D ו-D6.
כיצד להגיש את המנה?
אפשר להגיש את הפטריות המוקפצות לצד אורז עם רוטב סויה או כנישנוש מעולה לאירוח.
כמה זמן אפשר לשמור את המנה במקרר?
המנה יכולה להחזיק במקרר כ-3-4 ימים בשקית סגורה אטומה. רק תוודאו לחמם היטב לפני שנהנים מחדש.
רוטב טריאקי – האם יש תחליפים?
כן! רוטב סויה בשילוב עם סוכר חום וסויה גם יחסית עובד טוב – הכשילנו את טעם הטריאקי אבל השילוב מאפשר הנאה!
מהן אפשרויות השדרוג האחרות למנה הזו?
אפשר לשדרג את המנה עם חצילים קלויים או גרעיני חמניות, הם מוסיפים קראנץ’ שווה.
האם ניתן לסיים את המנה בכך רוטב גלוטן?
בדיוק כשמדובר ברוטב, נשתדל לבחור רוטב שהוא לא מכיל חיטה.
אז מה אתם מחכים לזה? קחו את המתכון המושלם הזה, הכינו אותו והשאירו את כולם פעורי פה! אם אהבתם, אל תהססו לשתף אותו עם חברים שלכם ולהציף את הרשת בידע הקולינרי המדהים שלנו.