פיצה ללא התפחה ב-10 דקות שתשנה את חייך

מתכון לפיצה ללא התפחה תוך 10 דקות

מי יכול לסרב למנה של פיצה טרייה וטעימה?! וכשמדובר בפיצה שאין צורך בהתפחה – האפשרות להנאה מיידית כל כך מושכת, שאנחנו כמעט שוכחים מה שאמרנו על תהליכים איטיים ומהנים. בפיצה הזו הכנתם ומרכביה כל כך פשוטים ומהירים, ששום דבר לא יעמוד בדרכם של טוענים לשילובי טעמים מטריפים. מה שמשתתף במפגש הזה נוגע לכלל: צייטרון שיא הסבלנות – אין צורך בתחום הזה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספר מנות: 2 פיצות

המרכיבים הדרושים

לפני שניכנס לתהליך ההכנה, הכנו עבורכם את כל המרכיבים שתרצו כדי לבצע את המתכון המדהים הזה. לא תאמינו כמה זה פשוט!

  • 230 גרם קמח חיטה (בגירסה ללא גלוטן ניתן להשתמש בקמח אורז או קמח תפו”א)
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית מלח
  • 125 מ”ל מים פושרים
  • 2 כפות שמן זית
  • 200 גרם רוטב עגבניות (או רוטב פיצה מוכן)
  • כותש גבינה מגורדת (מוצרלה, צהובה, פריזאי – היום הכל מתאפשר)
  • תוספות לפי טעמכם (פפרוני, ירקות, זיתים, פטריות או מה שבא לכם)

אם תרצו לגוון, נסו לשלב גבינות שונות למילוי: תן כוח לאורמזי עבור טעמים יותר עזים, ואילו גבינות כמו מוצרלה יוסיפו לאוויר את האיזון הנחוץ.

שלבי ההכנה

אותו התהליך שפשוט לא תאמינו כמה קל הוא! פשוט, פשוט, פשוט!

  1. מחברים את הקמח, אבקת הסודה והמלח בקערה רחבה.
  2. יוצרים חסם במרכז התערובת, מוסיפים את המים והשמן.
  3. מערבבים את הבלילה בעזרת כף עץ עד שמתקבלת תערובת רכה ואחידה.
  4. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ועוברים עליו כמה פעמים כדי ליצור גוש חלק.
  5. מניחים את הבצק בצד כשלוש דקות – בינתיים מחממים מחבת בקוטר 24 ס”מ על להבה בינונית.
  6. מרדדים על נייר אפייה לשני דיסקים בעובי של כ-1 ס”מ כל אחד.
  7. מניחים דיסק אחד על המחבת החמה.
  8. מורחים עליו שכבת רוטב עגבניות בצורה אחידה.
  9. מפזרים גבינות ותוספות שתרצו לחלוטין על הפיצה.
  10. מבשלים על החומר ל-3-4 דקות לכיסוי אפילו מתון של הגבינה.
  11. מניחים גביע לפיצה השנייה ובאותה אזור מחממים את הפיצה השנייה באותו אופן.
  12. חותכים למנות ונהנים עם יין או משקה קל – אל תוותרו על תוספות של בזיליקום טרי לרענן את החוויה.

מחשבות על גרסאות חלופיות

הרגישו חופשי ליצור! זו לא מתכון שלא ניתן לשנות. רוצים לגרסה טבעונית? השתמשו בגבינת קשיו או גבינת שקדים במקום מוצרלה. רוצים משהו מפנק במיוחד? הכניסו לתערובת קצת פפריקה חריפה לשדרוג טעם שאף יואילו להתחלק.

תוספות ושדרוגים

יש המון דרכים לעשות את הפיצה הזו למשהו אגדי ומיוחד. מדמיינים פיצה עם תוספת של פרוסות אבוקדו או רוטב צ’ילי חמוץ על בסיס תמרים? פשוט תעשו את זה!

  • שכבת טפנד זיתים מתחת לרוטב עגבניות.
  • שילוב תרד ביצה מעל או עשבי תיבול מתחדשים.
  • טחינה על הפיצה לאחר האפייה – מנת בריאות לצד מתיקות שנגיעה.
  • תיבול של גבינות עם תבלינים כמו כמון או שטות אנטי דלקתית – תאמינו לי, זה משגע!

שאלות ותשובות

איך הבצק לא מתייבש בזמן ההכנה?
שמרו על הבצק מכוסה במגבת לחה תוך כדי הכנה, ולא תצטרכו להתמודד עם בעיות יבשות!

האם אפשר להכין את הפיצה הזאת מראש?
כן, ניתן לחבר את הבצק ולשמור אותו במקרר עד לפעמיים, אך עדיף להכין אותה באותו יום.

האם אפשר להקפיא פיצה לאחר ההכנה?
כמובן! אם יש לכם שאריות, הקפיאו ורק תחממו את הפיצה במיקרוגל או בתנור לפני ההגשה לאחר מכן.

מה אני יכול לשים במקום גבינות?
אפשר להשתמש בהמון דברים – רסק עגבניות, טחינה או כל רוטב שאתם אוהבים.

האם יש צורך באפייה בתנור?
לא! את הפיצה הזו מבשלים על מחבת ואפשר בהחלט להרגיש את הבצק אוורירי וטעים.

האם הבצק יוצא אוורירי?
כמובן! האפייה המהירה נותנת לו טקסטורה גבוהה ומפתיעה!

אני שונא פיצה רטובה, איך אני יכול לעשות אותה יותר יבשה?
שימו כמות קטנה יותר של רוטב או הימנעו מתוספות שנוטות לשחרר מים כמו פטריות קונסרבו.

כיצד אוכל לשדרג את העניין הבסיסי?
נשמע לכם משגע? נוסיף פירות יבשים מאוחסנים מעל גבינה עשרה ונשאב טוויסט מתוק.

האם יש לי תחליפים לאבקת הסודה?
כן, אתם יכולים להוסיף מגה מלח או קמח חומצי (אם הוא בידכם).

איזה פירות נראים מעולים רך פיצה?
אנסה תוספות כמו תמרים, תאנים או רצועות מנגו עם שמן זית מעל – עשייה מדהימה!

אנו מקווים שהשתכנעתם לנסות את המתכון המיוחד הזה. פיצה זו דרך מצוינת לאכול משהו טעים ומפתיע תוך כמה דקות בלבד! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם אחרים, כי זה הכי טעים שיש – והם ייהנו מההפתעה!

כתוב/כתבי תגובה

Call Now Buttonהתקשרי עכשיו