קציצות בקר עם אפונה ברוטב אדום
מה עלול להתרחש כשממציאים מנה מהבית, שמומלצת על ידי אמא ולאהבתכם הגדולה לאוכל? ובכן, אתם עומדים לשמוע על קציצות בקר משגעות עם אפונה ברוטב אדום, שמתמזגות בצורה מדהימה על הצלחת וגורמות לכולם ללקק את האצבעות. מדובר במנה שהיא מושלמת לכל אירוע, או סתם לערב שקט בבית. זה הזמן לאסוף את כל המשפחה סביב השולחן ולהרגיש את האהבה שבאוכל!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 45 דקות
- רמת קושי: בינוני
- כמות מנות: עבור 6 אנשים
הרכיבים הדרושים
כעת, נשתף אתכם ברשימת המרכיבים הדרושים, אשר תעזור לכם לפנק את האורחים באחת המנות הכי טובות שיש. המנה הזו כל כך נאמנה לשורשיה, ועדיין יש בה כמה טוויסטי טעם ייחודיים. בואו נתחיל!
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1 ביצה
- 1/2 כוס פנקו (או לחם מרוסק)
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 כפית כמון
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1 קופסה של אפונה קפואה (כ-400 גרם)
- 1 קופסה של רוטב עגבניות
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כוס מים
- 2 שיניים של שום קצוץ
מרכיבים חלופיים
אם אתם בעניין של גרסאות שונות, אתם מוזמנים לשדרג את המתכון. אפשר להכין קציצות טופו עבור גרסה טבעונית שישלימו את כל הטעמים. בנוסף, תוכלו לשחק עם התיבול ולהוסיף חריף עבור טוויסט חריף!
שלבי ההכנה
כעת, מתודעים אליכם הצעדיים שיעזרו לכם להכין את המנה באופן פשוט ומהיר. חילוקי העניין כאן יהיו בהחלט מתכננים למה שאחר כך יקרה בצלחת!
- בבקשה, תחילה, תערבבו את הבשר הטחון, בצל קצוץ, ביצה, פנקו, פטרוזיליה, כמון, מלח ופלפל בקערה.
- לאחר מכן, שדרגו את הרוטב – חממים שמן זית בסיר, מוסיפים שום קצוץ ומבשים כ-2 דקות עד שהשום מתחיל להריח מדהים.
- הוסיפו את רוטב העגבניות והמים, ערבבו ולאחר מכן הוסיפו את האפונה הקפואה ולתן לה לחמם.
- בעבודת יד, עיצבו קציצות בגודל בגס כרבע כוס כל אחת.
- להניח את הקציצות לרוטב בזהירות, תנו להם לנשום ב-20 דקות נוספות.
- בסופו של דבר, הוציאו מהכיריים והגישו חם עם אורז לבן או פירה לצד.
תוספות ושדרוגים אפשריים
בזמן שאתם מתכננים את המנה, תחשבו על תוספות שיכולות לשדרג אותה. להשלים את חווית האוכל עם סלט ירקות טריים, או אפילו לחם פריזאי להכנת “סנדוויצ’ים” מדהימים עם הקציצות הנימוחות. אפשר להוסיף אגוזים קצוצים על מנת להעשיר את המנה בטעמים נוספים. לבסוף, טוויסט מנצח יכול להיות להוסיף פיקנטיות עם כמה צלפים עשויים!
שאלות ותשובות
מה עושים אם הקציצות מתמוטטות בשלב הבישול?
בכדי שהקציצות לא יתפרקו, חשוב להקפיד על חם בינוני – גבוה, ולהשאיר את הקציצות לספוג את הטעמים בלי להרטיבן יותר מידי.
האם ניתן לשמור את הקציצות למחר?
כמובן! הקציצות ישמרו היטב במקרר עד שלושה ימים. נציג אותן במיקרוגל ויאהבו את זה!
מה ניתן להוסיף לקציצות עצמן?
אתם מוזמנים להוסיף גבינת פטה, או עשבי תיבול שונים כמו עלי דפנה או רוזמרין לצורך גיוון ופיתוח טעמים.
מה ניתן להחליף בבשר בקר?
אפשר להחליף את הבשר ב-500 גרם עוף טחון או הודו טחון – זה מצוין עם אותו רוטב!
מה קורה אם אין לי פנקו?
אם אין לכם פנקו, אל תהססו להשתמש בלחם רך מרוסק או אפילו בקמח חומוס עבור טוויסט טעים.
איך אני יודע שהקציצות מוכנות?
הקציצות מוכנות כשהן שוחות ברוטב למשך 20 דקות, והן רכות למגע.
האם ניתן להקפיא את הקציצות?
בהחלט! הקציצות יישארו טעימות גם לאחר הקפאה. יש להקפיא אותן בשקית אטומה.
איך כדאי להגיש את הקציצות?
הקציצות יכולות להשתלב נהדר עם פירה או אורז לבן. זאת זוהי מנה מושלמת לארוחת ערב חגיגית.
מה קורה אם אני לא אוהב אפונה?
אם אתם לא אוהבים אפונה, תרגישו חופשי להמיר אותה בגזר קצוץ או זוקיני כדי לשמור על קרניבורים!
באיזה סוג שמן זה הכי טוב לטגן את הקציצות?
שמן זית הוא הבחירה האידיאלית, אך שמן סויה או קנולה יכולים גם לשמש לתוצאה טעימה.
נו, מה אתם מחכים? יש לנסות את המתכון הזה ולהרגיש את הטעמים המדהימים בצלחת. שיהיה בתיאבון! אל תשכחו לשתף את המתכון עם החברים שלכם ברשתות החברתיות – נכון שאוכל הוא אהבה שמועברת? 😊