קציצות בשר ברוטב חמוץ מתוק שיגרמו לך להתמכר

קציצות בשר ברוטב חמוץ מתוק

בואו ונעורר את חוש הטעמים שלנו עם מתכון שמזכיר סודות משפחתיים שנמסרו מאב לבן, מאז שנולדה המטבח. קציצות בשר ברוטב חמוץ מתוק הן לא רק מנה, אלא חוויה שיש להיחשף אליה. כאשר תטעמו מהקציצות הללו, תבינו למה אין דבר כמו אוכל ביתי: כל ביס משדר חום, ניחוחות, וזכרונות של חגים ומפגשים משפחתיים. תארו לעצמכם את הרוטב הכה מדהים, נוזל מעל הקציצות, ומחבק אותה עם תמציות של דבש, סויה, ושאר תבלינים שמשלבים אהבה ועניין. את זה אתם פשוט לא רוצים לפספס!

זמן הכנת המתכון

בערך 60 דקות עד 1.5 שעות

  • רמת קושי: בינונית
  • כמות מנות: כ-4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

אתם עומדים בפני המסע המופלא להפקת קציצות הבשר המושלמות. חלק מהכיף הוא להתנסות ברכיבים השונים, אז אתם מוזמנים לשחק ולשדרג כפי שאתם רוצים. הנה הרשימה:

  • 500 גרם בשר טחון – עגל או תערובת של עגל וחזיר, למי שמעוניין בטעימות משגעות
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית כמון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/2 כוס מים קרים
  • 1/3 כוס סויה
  • 1/3 כוס דבש או סירופ מייפל
  • 1/4 כוס חומץ (חומץ אורז או חומץ בלסמי)
  • 1/2 כוס רוטב סויה מתוק
  • שום קצוץ – לאוהבי הטעם החזק

דרכי הכנה

כעת, הגיע הזמן לפעולה! תמלאו את המטבח בניחוחות, הורגשו את האווירה עם כל ביס. להלן השלבים להפקת הקציצות:

  1. קודם כל, נערוך הכנה של התערובת לקציצות. בקערה גדולה, נניח את הבשר הטחון, בצל הקצוץ, ביצה, פירורי לחם, פטרוזיליה, תבלינים ומעט מלח ופלפל.
  2. נוסיף את המים ונערבב הכל היטב עד שהתערובת תאחד.
  3. ניצור קציצות בגודל הרצוי, מומלץ שיהיו קטנות כדי שהן יתבשלו באחידות.
  4. בחום גבוה, נניח מעט שמן במחבת ונטגן את הקציצות עד שהן משזפות משני הצדדים.
  5. לאחר מכן, נסיר את הקציצות מהמחבת ונניח בצד.
  6. לשלב הבא, נמלא את המחבת עם כל הרוטב: סויה, דבש, חומץ, רוטב סויה מתוק, ושום קצוץ.
  7. נביא את התערובת לרתיחה ונכניס את הקציצות החמודות שלנו לתוך הרוטב המעלף.
  8. נכסה את המחבת ונבשל יחד על חום נמוך למשך כ-20 דקות, עד שהקציצות סופגות את הטעמים ויוצאות נימוחות.
  9. לסיום, נניח את הקציצות בצלחת שטוחה, נזליף מעליהן את הרוטב שנותר ונזכיר כי סיום זה לא באמת סיום, אלא תחילתו של טעים להפליא!

תוספות ושדרוגים אפשריים

הרגע הזה שבו אתן פותחות את הקופסה של הרוטב האגדי והחוויה הזאת של לתבל ולעצב את התוצאה הסופית של המנה. יש אין ספור אפשרויות לשדרג את הקציצות. תוכלו לשלב ירקות מאודים בצד, כמו ברוקולי או גזר, וכך להוסיף צבע וויטמינים. אם אתן חובבות חריף, ניתן להוסיף פלפל חריף לתוך הרוטב או לקשט עם ירקות חריפים. וכמובן, ספלים של אורז לבן לצד הקציצות זה כמו זיווג מושלם, שמביא את כל הרוטב לספוג בשמחה.

שאלות ותשובות

מה ניתן לשים במקום בשר טחון?
יש אפשרות מצוינת לשדרג את המתכון לגרסה טבעונית על ידי שימוש בחומוס טחון או טופו. התוצאה תהיה מדהימה, וכולם ייהנו ממנה.

האם אפשר להכין את הקציצות מראש?
בהחלט! קציצות שנעשו מראש יכולות להתקפא היטב. פשוט תבשלו אותן, תתנו להן להתקרר, ואז תכניסו למקפיא. כאשר אתן רוצות להגיש, פשוט תפשירו בחום נמוך.

איך יודעים מתי הקציצות מוכנות?
כאשר הקציצות משחימות ואף פוגשות את הרוטב שספוג בתוכן, זהו סימן ברור שהן מוכנות.

מה תפקיד המים בתערובת?
המים עוזרים להרטיב את התערובת והופכים את הקציצות ליותר אווריריות ולא יבשות.

האם הכנת רוטב נוסף אפשרי?
כמובן! אפשר להוסיף גבינת מוצרלה מעל הקציצות בזמן הבישול האחרון. התענוג ההשתקפויות על לוחית העץ ילביש את המנה.

האם אפשר להפוך את המנה לחריפה?
בהחלט! רק להוסיף כמה טיפות של רוטב סירח חם או פלפלים חריפים קצוצים לתוך הרוטב.

האם אפשר להכין קציצות ברוטב הזה עם דגים?
בהחלט, השילוב של דגים עם הרוטב החמוץ מתוק יכול להיות נעים מאוד.

אילו ירקות מתאימים למנה הזו?
תוספת של גזר, קישוא או תפו”א תתאים מאוד ותספק תוספת בריאה למנה.

מה מומלץ לשתות עם המנה?
יין אדום קל או שתייה מרעננת כגון לימונדה יהיו מושלמים.

כמה זמן אפשר לשמור במקרר את הקציצות?
בקירור קל אפשר לשמור עד 3-4 ימים. בכפוף לעקרונות השמירה המזון וזורמים לחיטוי.

סוף סוף, תהנו מהקציצות המדהימות והעסיסיות הללו, שתפו את המתכון עם חברים ברשתות החברתיות, ואולי תראו אותם בתור המסעדה של מיני המנה במסעדה בבית!

כתוב/כתבי תגובה

Call Now Buttonהתקשרי עכשיו