קציצות עוף ברוטב צהוב עם אפונה – המתכון המושלם!

קציצות עוף ברוטב צהוב עם אפונה: המתכון המושלם שיביא את טעם הבית לשולחן שלכם

שואלים את עצמכם איך אפשר לפתור את הדילמה של מה להכין לארוחת ערב מבלי להרגיש שאתם חוזרים על עצמכם? יש משהו במתכון הזה שמצליח להיות גם קל, גם מהיר, וגם מדהים בטעמו. קציצות העוף ברוטב הצהוב עם אפונה, שמתמזגות יחד ליצירת מנות שמלאות בטעמים, נימוחות ואפילו טובלות ברוטב משגע. ברגע שתעמדו במטבח ותתמלאו בריחות של תבלינים, שום וכורכום, תרגישו שהגעתם למקום מוכר, זה שדואג להרגיש בבית בכל ביס. כל ביס מרגיש ממש כמו נשיקה מהאמא או הסבתא שהיו מבשלות במטבח. המנה הזו פשוט מושלמת!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 45 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל-4 מנות

הרכיבים הדרושים

עוד לפני שנצלול לתוך הכנת המנה, נטען את עצמנו במידע על המרכיבים. קציצות העוף ברוטב צהוב עם אפונה הן לא רק מנה מחממת לב, אלא גם מזון בריא, עשיר בחלבון ובעיקר טעים. מצאנו עבורכם את הדרך המושלמת לשלב בין מנת עוף מסורתית לבין טעמים חדשים ומרגשים. אז מה אתם צריכים?

  • 500 גרם עוף טחון
  • 1 כוס קוסקוס קטן
  • 1 ביצה
  • 1 בצל קטן קצוץ
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית שטוחה של מלח ופלפל תבלין לפי טעם
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 קופסה של רסק עגבניות
  • 2 כוסות מים
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כוס אפונה קפואה

חלופות למרכיבים

לא חייבים לעמוד בכללים, אנחנו אוהבים גמישות במטבח! מי שמעוניין בגרסה טבעונית, יכול להחליף את העוף בטחון סויה. מכן שכל המוצרים יתמזגו ברוטב הנפלא. אם אתם רוצים להפוך את המנה לעשירה יותר, תוכלו להוסיף ירקות קצוצים כמו גזר, תפו”א או קישואים.

שלבי ההכנה

מוכנים לקחת את המטבח שלכם למקום שבו החוויות והחושים מתמזגים? בואו נצא לדרך:

  1. מערבבים בקערה את העוף הטחון, קוסקוס, ביצה, בצל, פטרוזיליה, שום, כמון, מלח ופלפל וקוצרים לעיסה אחידה.
  2. יוצרים קציצות בגודל של כדור פינג פונג ויוצרים אותן בעזרת הידיים (אל תשכחו לשטוף ידיים קודם!).
  3. חמים שמן זית בסיר ומטגנים את הקציצות מכל הצדדים עד שהן משחימות.
  4. מוסיפים את רסק העגבניות, המים והכורכום ומערבבים היטב עד שהרוטב מתחיל לבעבע.
  5. הנמיכים לאש בינונית ומבשלים במשך כ-15 דקות.
  6. מוסיפים את האפונה וממשיכים לבשל במשך 5-10 דקות עד שהאפונה מתרככת.
  7. מגישים חם עם אורז או פסטה.

לאחר שהכנתם את הקציצות והכנתם רוטב מענג, חשוב לקחת רגע להרגיש את הניחוחות ולהקסים את הכל בבית. זה הזמן שלכם לנשום עמוק ולחכות שיהיה מוכן.

תוספות ושדרוגים אפשריים

בואו נדבר על אפשרויות! אם נרצה לשדרג את המנה, אפשר לשבור גבינת פטה מעל לפני ההגשה. טעמו המלוח ישתלב מצוין עם מתיקות הרוטב. תוכלו גם להוסיף צ’ילי חריף או פפריקה מתוקה לפאן חריף יותר!

שאלות ותשובות

מה הייחודיות של קציצות העוף ברוטב צהוב?
אין ספק שהרוטב הצהוב המתקבל מהכמון והכורכום מוסיף צבע וטעם ששונה מכל רוטב רגיל ומכניס ניחוחות ממקור המתכון הביתי.

אפשר להשתמש בעוף קפוא?
בהחלט! רק זכרו להפשיר אותו היטב לפני השימוש, שכן יש חשיבות להכנת עוף טרי בטמפרטורה נכונה.

איך יודעים אם הקציצות עשויות?
כשהעוף מתבשל במשך כ-15 דקות וסועד ברוטב, הקציצות צריכות להיות רכות ובאותה עת פריכות.

מה עושים אם נשאר רוטב?
אל תזרקו את הרוטב! הוא מצוין לשימוש עם פסטה או כמטבל למיני סלטים.

האם אפשר להכין את הקציצות מראש?
בהחלט! אפשר להכין קציצות מראש, לקרר ולשמור במקרר עד שהן מוכנות לשימוש.

מה להגיש עם הקציצות?
אפשר להגיש עם אורז, פירה, פסטה או אפילו בתוך פיתה עם ירקות חתוכים.

מה התכלית של הכוס קוסקוס במתכון?
הקוסקוס עוזר להחזיק את הקציצות בכל מה שקשור למרקם, מה שהן מרקדות מכל הפינות.

האם מדובר במנה דלת פחמימות?
אם נחליף את הקוסקוס בירקות קצוצים דק, אפשר לקבל מנה בריאה ושלת פחמימות.

מהי השיטה על מנת לשמוש באפונה קפואה?
פה נכנס הפן הנוח, בדיוק מה שאתם צריכים, יש להוסיף אותה לאפייה כשהיא קפואה. השפעה? שימור של צבע וערכים תזונתיים!

אם רוטב נבנה אז יש דרך למנוע דליפות?
תתרכזו בחום נמוך ובמשך הבישול. עם זה, תבטיחו שהרוטב יתערבב ולא יגיד לצאת מחוץ לסיר.

כל אחד מהשלבים והמרכיבים כאן מביא עמו טעם, זיכרונות וסיפורים, ושילוב המאפיינים הללו מבטיח הצלחה במי שרוצה לגעת בטעמה של סבתא! אז קדימה, שתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות עם החברים שלכם, והזמינו אותם להצטרף לחוויה המדהימה הזו!

כתוב/כתבי תגובה

Call Now Buttonהתקשרי עכשיו